Liefde voor Cultuur

Limburg is Cultuur.
Zichtbaar en soms als verborgen parels. Limburg ademt cultuur in alle soorten en maten. Of je nu meer wilt weten over de geschiedenis, komt voor een bezoek aan het museum of het bijwonen van een festival of muziek evenement. Cultuur ervaar en beleef je in Limburg.

Culturele Hoogtepunten

Bezienswaardigheden in Limburg: vestingwerken in Maastricht

Rondleiding door de vestingwerken

In één tour zowel de bovengrondse als de ondergrondse verdedigingswerken van Maastricht ontdekken. Laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden, toen buskruit nog een van de indrukwekkendste ontdekkingen was.

Lees meer
Kasteel Montfort Limburg

Griezelen in de kerker van Kasteel Montfort

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwenlang een van de grootste kastelen van Nederland. Hieraan herinnert een indrukwekkende ruïne met een bezoekerscentrum in een gerestaureerde kasteeltoren. 

Lees meer
Museum in Limburg: Sint Servaasbasiliek in Maastricht

Magische vondsten in de schatkamer

Uiterlijk imposant. Innerlijk een schatkamer vol traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. In de St. Servaasbasiliek koestert Maastricht haar grootste schatten.

Lees meer
Cultuur in Limburg: kastelen in Limburg

Kastelen in Limburg

Kastelen vind je overal in het Limburgse land. Bezoek een kasteel in Limburg, waan je een ridder of prinses en beleef de geschiedenis in de zuidelijkste provincie van Nederland

Lees meer
Cultuur in Limburg: musea in Limburg

Musea in Limburg

Je historische kennis opfrissen, Limburg van een andere kant leren kennen of kunst kijken. De Limburgse musea openen graag hun deuren en jouw ogen.

Lees meer
Expositie Maastricht Sphinxpassage

Expositie Maastricht Sphinxpassage

De Sphinxpassage is een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en Pathé. Bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden in woord, beeld en objecten tot leven. De Sphinxpassage is dagelijks gratis te bezichtigen.

Lees meer
Cultuur in Limburg: André Rieu’s zomeravondconcerten

Muziek van wereldniveau

Geniet van André Rieu’s zomeravondconcerten op het meest romantische plein van Nederland. Ieder jaar in juli laat hij het Vrijthof in Maastricht walsen.

Lees meer
Schutterijen in Limburg

Schutterijen spotten in Zuid Limburg

Omdat ze een belangrijke basis vormen van de Limburgse folklore en vandaag de dag het muzikale verenigingsleven in stand houden. Precies daarom behoren schutterijen tot de culturele parels van Limburg.

Lees meer
Festivals in Limburg: Pinkpop

Pop, rock en festivalfun tijdens Pinkpop

Nederlands oudste en bekendste popfestival in de buitenlucht, dat jaarlijks plaatsvindt in Landgraaf en zo’n 60.000 bezoekers trekt. 

Lees meer
Mseums in Limburg: Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers

Het Cuypershuis; uniek in Nederland

Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) en legt linken tussen architectuur en hedendaagse interieurvormgeving.

Lees meer
Carnaval in Limburg: carnaval in Maastricht

Folklore, feest en verbroedering

Carnaval in Limburg betekent feesten, de mooiste carnavalsoutifts zien en dragen en gezelligheid op straat én in de vele cafés. In Limburg beleef en ervaar je carnaval in de meest pure vorm.

Lees meer
Molens en watermolens in Limburg

Don Quichot van Limburg

Met een veelzijdigheid aan wind- en watermolens kan iedere Don Quichot hier ten strijde. 

Lees meer
Cultuur in Limburg: de Liberation Route

Herdenken & stilstaan: Liberation Route

Deze internationale herdenkingsroute verbindt belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar.

Lees meer
Toon meer Culturele Highlights in Limburg
ECI Cultuurfabriek Roermond
Midden-Limburg

ECI Cultuurfabriek Roermond

Het nieuwe culturele hart van Midden-Limburg is gevestigd in een karakteristiek gebouw waar theater, muziek, film, expo, cursussen en horeca elkaar vinden. Dit oude fabriekspand is drie jaar lang verbouwd om de cultuurliefhebber op ieder vlak tegemoet te treden. Je treft er alle culturele disciplines onder een dak. 

Naar Midden-Limburg
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Midden-Limburg

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is een uniek levendig museum, het is meer dan alleen historische gebouwen. Eynderhoof wordt bevolkt door 375 vrijwilligers die ambacht en gebruik in stand houden en ze met heel veel plezier voor alle gasten demonstreren. Proef de sfeer en geniet van de unieke omgeving van het heerlijke Peeldorpje.

Naar Midden-Limburg
Museum de Locht
Noord-Limburg

Museum de Locht

Bij Museum de Locht ervaart u de geschiedenis van het Noord Limburgse Platteland tot 1950. Daarnaast laat het museum ook zien hoe het er tegenwoordig aan toe gaat met de productie van onder andere champignons en asperges.

Naar Noord-Limburg
Landgoed Kasteel Aerwinkel; Geluksplek in Roerdalen
Midden-Limburg

Landgoed Kasteel Aerwinkel; Geluksplek in Roerdalen

Landgoed Kasteel Aerwinkel is een bijzonder landgoed. Niet alleen het huis is interessant vanuit cultuurhistorisch oogpunt (het is immers het 1e grote werk van Pierre Cuijpers, de bouwer van o.a. het Rijksmuseum), maar het heeft ook een heel bijzonder 7 ha groot park, die nu recent is opgenomen in de EGHN. Aangrenzend ligt het prachtige Munnichsbos.

 

Naar Midden-Limburg
Abdij Rolduc Kerkrade
Zuid-Limburg

Abdij Rolduc Kerkrade

Abdij Rolduc, de grootst bewaarde abdij in Nederland, kent een rijke historie en is zeker een bezoek waard. Het 900 jaar oude complex is te bezichtigen onder leiding van een ervaren gids.

Naar Zuid-Limburg
Stoombierbrouwerij de Keyzer
Maastricht

Stoombierbrouwerij de Keyzer

Maak een rondleiding door de historische Stoombierbrouwerij De Keyzer, opgericht in 1758 en gesloten in 1970. Bezoek dit industriële monument o.l.v. een gids met aansluitend een proeverij in de ontvangstruimte inclusief 2 speciaalbieren.

Maak een rondleiding door de historische Stoombierbrouwerij De Keyzer, opgericht in 1758 en gesloten in 1970. Bezoek dit industriële monument o.l.v. een gids met aansluitend een proeverij in de ontvangstruimte. Inclusief 2 speciaalbieren. - See more at: http://www.vvvmaastricht.nl/dagje_uit/stoombierbrouwerij_de_keyzer_na_bosch.html#sthash.DKXDTE3a.dpuf

Naar Maastricht
Héél veel
voordeel
voor € 5,-

De Limburg Card!

Koop nu je Limburg Card en profiteer met deze kortingskaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra’s op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Limburg.

De Limburg Card kost € 5,00 en geeft voor maximaal 4 personen per card een kalenderjaar lang voordeel op meer dan 100 verschillende uitjes!

Naar de Limburg Card
map