Genoeg te beleven in het Zuiden

Niet getreurd nu de dagen weer korter worden en de jassen weer uit de kast worden gehaald. Geniet van de sfeervolle periode rond Kerst. In Limburg zijn er genoeg leuke evenementen gepland. Weer of geen weer...

Limburg heeft er zin in!

Aankomst Kerstman Magisch Maastricht Kerstmarkt

De Kerstman komt!

Op vrijdag 7 december komt de Kerstman aan in Nederland. Een feestelijke parade begeleid de Kerstman en zijn elfjes naar zijn huis op het Vrijthof. Daar zal hij de rest van de maand bezoekers op warme wijze begroeten voor een gemoedelijk onderonsje.

Lees meer
Kerst Kerstman Roermond Santa's House

Santa's House en Winterkasteel in Roermond

Bezoek de Kerstman in zijn huis in Roermond. Tijdens zijn verblijf zijn er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud.  Als de Kerstman na 24 december terug is naar Lapland zal Koning Winter het Santa’s House overnemen en omdopen in het Winterkasteel t/m 6 januari.

Lees meer
Designer Outlet Roermond Kerst Reuzenrad Kerstman

Designer Outlet Roermond brengt mensen samen!

De Designer Outlet in Roermond pakt dit jaar met Kerstmis groots uit. Vanaf vrijdag 9 november tot 6 januari is er dagelijks van alles te doen en te zien. Een reuzenrad, een chocoladefontein, de échte ‘all you need is love’-caravan en nog veel meer!

Lees meer
Tentoonstelling David Lynch

Tentoonstelling David Lynch 30 nov t/m 24 april

Op 30 november 2018 opent in het Bonnefanten- museum een omvangrijke tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en filmmaker David Lynch. De tentoonstelling presenteert het onderbelichte maar veelzijdige kunstenaarschap van Lynch in al haar facetten. 

Lees meer
kerstmarkt Thorn Kerst

Kerstmarkt in Thorn

Op 16 december vindt alweer voor de 25e keer vindt de gezellige Kerstmarkt in Thorn plaats. Locaties zijn de sfeervol aangeklede historische kern van het witte stadje en Kasteelhoeve De Grote Hegge. De meer dan 70 standhouders bieden de bezoeker een uitgebreid en zeer gevarieerd assortiment. 

Lees meer
Foodstock Weert eten culinair

Foodstock Weert-Wintereditie

Dit jaar zal Foodstock Weert ook een winter editie organiseren! Niet het Stadspark, maar de Markt zal het weekend van 21-22-23 december 2018 omgetoverd worden tot gezellig foodplein in winterse sferen. Uiteraard alles in de stijl van Foodstock. 

Lees meer
grootste museum Munsterkerk Nederland

Het grootste Museum van Nederland

Vanaf deze zomer is de Munsterkerk van Roermond onderdeel van het Grootste Museum van Nederland. Ontdek met de audiotour de hoogtepunten in de kerk en hoor de verhalen die achter de deuren schuilgaan.

Lees meer
hepkestour Roermond culinair

Remunjse Hepkestour

Een leuke culinaire wandeling door de binnenstad van Roermond. Je ontvangt 4 vouchers die je bij 4 verschillende horecalocaties kunt inwisselen tegen een hapje. Je hebt zelf de vrijheid om de tijd en route in te delen. Mogelijk van 1 november 2018 t/m 28 februari 2019.

Lees meer
Winters Weert kerststal klooster Kerst

Winters Weert: Kerststal in het klooster

De bekende Kerststal van Weert is terug in 2018! Na een succesvolle doorstart in 2017, zal de Kerststal ook in 2018 weer opgebouwd worden in de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert.

Magisch Maastricht Kerstmarkt winter Kerst

Magisch Maastricht

Maastricht staat de hele maand december in het teken van magie. Sfeerlicht is er in overvloed. In bomen en gebouwen. Zelfs de kleinste boetieks geven op memorabele wijze licht. Het Vrijthof is de plek waar heel Maastricht samenkomt om de winter te vieren. Met een reuzenrad, een idyllische ‘Almhütte’, 900 m² overdekt kunstijs, een kerstmarkt met warme chocolademelk en nog veel meer!

Lees meer
Kerstmis Kerststad Valkenburg

Dé Kerststad van Nederland

Naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg weer in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Van 16 november t/m 6 januari 2019 wordt het Zuid-Limburgse geulstadje Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is van alles te beleven.

Lees meer
Eynderhoof Nederweert-Eind openluchtmuseum kinderen kindermiddag

Iedere woensdag kindermiddag bij Openluchtmuseum Eynderhoof

De woensdagen staan bij Openluchtmuseum Eynderhoof in het teken van leuke activiteiten voor kinderen. Bakken, manden vlechten, timmeren, werken mat naald en draad, een ritje met de huifkar of een optreden van clown Guit. Iedere woensdagmiddag van 13:00-17:00 uur. 

Lees meer
Archeo Route archeologie Limburg

Oog in oog met een virtuele archeoloog

Weet jij wat er in jouw buurt wel eens door archeologen is opgegraven of welke geschiedenis zich in jouw dorp heeft afgespeeld? Met de ArcheoRoute Limburg app sta jij oog in oog met een virtuele archeoloog die je meeneemt op een reis door de geschiedenis van diverse plekken in Limburg. 

Lees meer
Kerstmarkt Wassenberg

Kerstmarkt in het Duitse Wassenberg

De Gewerbeverein Wassenberg organiseert voor de 40ste keer een kerstmarkt in de binnenstad van Wassenberg, op 14, 15 en 16 december. De Rosstorplatz is in gezellige kerstsfeer versierd, net als de omliggende straten en pleinen.

Lees meer
Héél veel
voordeel
voor € 5,-

De Limburg Card!

Koop nu je Limburg Card en profiteer met deze kortingskaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra’s op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Limburg.

De Limburg Card kost € 5,00 en geeft voor maximaal 4 personen per card een kalenderjaar lang voordeel op meer dan 100 verschillende uitjes!

Naar de Limburg Card
map