Liefde voor Kastelen in Limburg

Kastelen vind je overal in het Limburgse land. Proef de sfeer van weleer in prachtig historisch erfgoed: slaap in een kasteelhotel en dineer in een kasteelrestaurant. Bezoek een kasteel in Limburg, waan je een ridder of prinses en beleef de geschiedenis in de zuidelijkste provincie van Nederland!

Deze Limburgse kastelen mag je zeker niet missen

Kastelen in Limburg: Kasteel Terworm in Parkstad, kasteelhotel in Limburg

Verblijf gastvrij op Kasteel Terworm

In dit karaktervolle 14e eeuws kasteel met pachthoeve is het bijzonder gastvrij vertoeven, genieten én zakelijk onthaasten.

Lees meer
Restaurants in Limburg: kasteelrestaurants in Limburg

Dineren in een kasteel

Sfeervol, culinair en romantisch. Verscholen tussen de heuvels, op uitgestrekte landgoederen en op de grens met onze buurlanden. Kastelen vind je in Limburg op heel veel plekken. En je kunt er nog heerlijk dineren ook!

Lees meer
Kastelen in Limburg: Kasteel Daelenbroeck, kasteelhotel- en restaurant in Limburg

Kasteel Daelenbroeck

Een buitengewone locatie, een uniek hotel. In de prachtige natuur van Midden Limburg, op de grondvesten van een 14e-eeuwse burcht is Landgoed Kasteel Daelenbroeck gevestigd.

Lees meer
Kastelen in Limburg: Kasteelpark ter Horst in Noord-Limburg

Vorstelijk genieten aan het water

Parkhotel Horst ligt direct aan het grote meer van Kasteelpark ter Horst. De ruïne van Kasteel Huys ter Horst vormt het decor van het hotel midden in een bosrijke omgeving.

Lees meer
Kastelen in Limburg: Kasteeltuinen Arcen in Limburg

Kasteeltuinen Arcen

Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met zijn monumentale Kasteel als middelpunt kun je urenlang door de talrijke tuinen wandelen en van de verrassende kleuren en heerlijke geuren genieten.

Lees meer
Kastelen in Limburg: Chateau Neercanne bij Maastricht, kasteelrestaurant in Limburg

Château Neercanne

Op het terras van Château Neercanne waan je je in Zuid-Frankrijk! Geniet van culinaire hoogstandjes en een prachtig uitzicht over de baroktuinen en de Jekervallei.

Lees meer
Kastelen in Limburg: Kasteel Hoensbroek, leuk uitje voor de hele familie in Limburg

Kasteel Hoensbroek

In een van de grootste kastelen van Nederland, Kasteel Hoensbroek, is vanalles te zien en te ontdekken. Bezoek deze of een van de andere prachtige kastelen in Zuid-Limburg.

Lees meer
Kastelen in Limburg: Château St. Gerlach bij Valkenburg, kasteelhotel in Limburg

Rust & romantiek in Château St. Gerlach

Centraal gelegen in de driehoek Maastricht, Aken en Luik is het bijzonder sfeervol verblijven in dit kasteel met baroktuinen, wijngaard, eigen Spa & Wellness én luxe restaurant.

Lees meer
Toon meer kastelen in Limburg
Kasteelpark Born
Zuid-Limburg

Kasteelpark Born

De trompetzwanen begroeten je enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkieten om je heen. In het park wandel je onder meer langs kamelen, herten, neusberen, lynxen, otters, stekelvarkens en apen. Ook het Kriebelhuis is een bezoek waard. Terras met horeca en aangrenzende speeltuin.

Naar Zuid-Limburg
Landgoed Kasteel Aerwinkel; Geluksplek in Roerdalen
Midden-Limburg

Landgoed Kasteel Aerwinkel; Geluksplek in Roerdalen

Landgoed Kasteel Aerwinkel is een bijzonder landgoed. Niet alleen het huis is interessant vanuit cultuurhistorisch oogpunt (het is immers het 1e grote werk van Pierre Cuijpers, de bouwer van o.a. het Rijksmuseum), maar het heeft ook een heel bijzonder 7 ha groot park, die nu recent is opgenomen in de EGHN. Aangrenzend ligt het prachtige Munnichsbos.

 

Naar Midden-Limburg
Chateau de Raay
Noord-Limburg

Chateau de Raay

Sandton Château De Raay is een uniek, geheel gerestaureerd kasteelhotel waarin luxe, ambiance en kunst centraal staan. Het restaurant bevindt zich in de indrukwekkende en gelijknamige glazen wintertuin die de twee bijgebouwen met de kasteeltoren verbindt.

Naar Noord-Limburg
Kasteel de Keverberg
Noord-Limburg

Kasteel de Keverberg

Je beleeft hier de duizendjarige geschiedenis van het kasteel en het Land van Kessel. Maar minstens zo interessant is de eigentijdse architectuur van de aanbouw van dit rijksmonument; een fascinerend contrast tussen oud en nieuw.

Naar Noord-Limburg
Héél veel
voordeel
voor € 5,-

De Limburg Card!

Koop nu je Limburg Card en profiteer met deze kortingskaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra’s op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Limburg.

De Limburg Card kost € 5,00 en geeft voor maximaal 4 personen per card een kalenderjaar lang voordeel op meer dan 100 verschillende uitjes!

Naar de Limburg Card
map