Liefde voor Musea in Limburg

Je historische kennis opfrissen, Limburg van een andere kant leren kennen of kunst kijken. Bezoek een bekend museum of ga voor een onontdekt pareltje. De Limburgse museums openen graag hun deuren en jouw ogen.

Deze musea in Limburg mag je zeker niet missen

Musea in Limburg: het Oorlogsmuseum in Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in een museum thuis. Dát is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. Hier beleef je de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet, D-Day en natuurlijk de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland.

Lees meer
Musea in Limburg: het Bonnefantenmuseum in Maastricht

Oude meesters en hedendaagse kunst

Het Bonnefantenmuseum schittert aan de skyline van Maastricht. Het biedt een afwisselend tentoonstellingsaanbod met oude, moderne en hedendaagse kunst.

Lees meer
Musea in Limburg: Limburgs Museum in Venlo

De rijke historie van Limburg in vogelvlucht

In het Limburgs Museum in Venlo maak je een ontdekkingstocht door de tijd én door de levens van mensen in al die tijden. Leuk voor oud én jong! 

Lees meer
Musea in Limburg: Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers

Het Cuypershuis; uniek in Nederland

Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) en legt linken tussen architectuur en hedendaagse interieurvormgeving.

Lees meer
Musea in Limburg: Natuurhistorisch Museum in Limburg in Maastricht

Ontmoet Mosasaurus Bèr

Bèr en andere dino’s vind je in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Maak een reis door de tijd, van de Krijtzee met de Mosasaurus tot het aquarium met vissen die vandaag in de Limburgse beken leven.

Lees meer
Musea in Limburg: Continium, ontdekmuseum in Limburg

Spannende Discovery Experience

Doe ‘n dagje Continium en laat je verbazen door de wereld van wetenschap! Ga zelf aan de slag en ontdek van alles over de wereld om je heen. Je komt ogen en handen tekort voor alle leuke ‘doestations’.

Lees meer
Toon meer musea in Limburg
Museum aan het Vrijthof
Maastricht

Museum aan het Vrijthof

Op een uniek plein ligt een uniek museum met een uniek verhaal. Een verhaal over Maastricht. Geinspireerd door creativiteit en ondernemerschap. Museum aan het Vrijthof laat haar bezoekers op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht.

Naar Maastricht
Thermenmuseum Heerlen
Zuid-Limburg

Thermenmuseum Heerlen

In het Thermenmuseum is de nieuwe permanente expositie: 'Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal' te zien. De expositie geeft antwoord op de vraag wat de komst van de Romeinen betekend heeft voor de toenmalige inwoners van Zuid-Limburg.

Naar Zuid-Limburg
Museum van Bommel van Dam
Noord-Limburg

Museum van Bommel van Dam

Bij Museum van Bommel van Dam in hartje Venlo staan de deuren wagenwijd open. Het museum is dé plek waar je kennis maakt met moderne beeldende kunst. Tijdens wisseltentoonstellingen geniet je van tekeningen en schilderijen, artistieke foto’s en videokunst.

Naar Noord-Limburg
Museum Romeinse Katakomben Valkenburg aan de Geul
Zuid-Limburg

Museum Romeinse Katakomben Valkenburg aan de Geul

In het unieke museum Romeinse katakomben krijg je, tientallen meters onder de grond, een fascinerende indruk van de katakomben in Rome. Dwaal onder leiding van een deskundige gids door de mergelgroeve vol nagebootste grafkamers en crypten en beleef het Rome uit de derde en vierde eeuw.

Naar Zuid-Limburg
Openluchtmuseum Eynderhoof
Midden-Limburg

Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is een uniek levendig museum, het is meer dan alleen historische gebouwen. Eynderhoof wordt bevolkt door 375 vrijwilligers die ambacht en gebruik in stand houden en ze met heel veel plezier voor alle gasten demonstreren. Proef de sfeer en geniet van de unieke omgeving van het heerlijke Peeldorpje.

Naar Midden-Limburg
Oorlogsmuseum Eyewitness Beek
Zuid-Limburg

Oorlogsmuseum Eyewitness Beek

Het museum laat de Tweede Wereldoorlog opnieuw beleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht zijn geweest in de regio. De Europese geschiedenis van deze oorlog wordt op een levendige manier in beeld gebracht.

Naar Zuid-Limburg
Binnenvaartmuseum boeit altijd
Midden-Limburg

Binnenvaartmuseum boeit altijd

Hoe leefde en werkte de schipper en zijn gezin? Dit inkijkje in het heden en verleden van de binnenvaart verschaft het Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht. Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Het museum is gevestigd in een fraai nieuw onderkomen aan de Havenstraat 12.

Naar Midden-Limburg
Héél veel
voordeel
voor € 5,-

De Limburg Card!

Koop nu je Limburg Card en profiteer met deze kortingskaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra’s op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Limburg.

De Limburg Card kost € 5,00 en geeft voor maximaal 4 personen per card een kalenderjaar lang voordeel op meer dan 100 verschillende uitjes!

Naar de Limburg Card
map