Liefde voor Natuur in Limburg

Niet zelden wordt de sfeer in Limburg ervaren als ‘niet Nederlands’ en overvalt bezoekers onmiddellijk een gevoel van vakantie als ze afzakken naar het zuiden van Nederland. De natuur in het Limburgse landschap met heuvels, grotten, watertjes en meer, levert daar een belangrijke bijdrage aan. Ontdek de natuurgebieden en Nationale Parken. Kom genieten in de natuur in Limburg.

Natuurgebieden en Nationale Parken in Limburg

Natuurgebied in Limburg: de Maasplassen midden in Limburg

De Maasplassen

De Maasplassen midden in Limburg, vormen samen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Van dagstrand tot watersport. Of je nu komt om te relaxen, voor actie of om uit te waaien.

Lees meer
Natuur in Limburg: Nationale parken in Limburg, Groote Peel en Maasduinen

Natúúrlijk genieten in Nationale Parken

Om uit te waaien, een heerlijk stuk te wandelen of te paard te verkennen. De Nationale Parken in Noord Limburg daar geniet je op jouw manier!

Lees meer
Natuurgebied in Limburg: Heuvelland, vijfsterrenlandschap in Zuid-Limburg

Heerlijk Heuvelland

Het Zuid-Limburgse Heuvelland is bekroond tot vijfsterren landschap van Nederland. Kom genieten van prachtige panorama's!

Lees meer
Natuurgebied in Limburg: grotten in Limburg

Ontdek Limburg ondergronds

Nergens in Nederland schuilt er zo’n rijke historie onder de grond. Dat wil en moet je gewoon met eigen ogen zien en ontdekken!

Lees meer
Natuurgebied in Limburg: Rivierpark Maasvallei

RivierPark Maasvallei

Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en ontdek RivierPark Maasvallei; een unieke combinatie van grensoverschrijdende riviernatuur en cultuurlandschap’

Lees meer
Natuurgebied in Limburg: Weert, de Groenste regio van de wereld

Weert, de Groenste regio van de wereld

In 2012 werd Weert al Groenste stad van Nederland. In 2013 Groenste stad van Europa. En sinds 2014 mag Weert daar ook ‘Groenste regio van de wereld’ aan toevoegen. 

Lees meer
Natuurgebied in Limburg: de Louwberg bij Maastricht in Limburg

Een stukje buitenland in Nederland

Boven op de Louwberg aan de zuidzijde van Maastricht ligt de monumentale Apostelhoeve uit de 15e eeuw. Hier waan je je in Frankrijk terwijl je nog gewoon op Limburgse bodem bent.

Lees meer
map