Liefde voor Limburgse lekkernijen

In Limburg moet je zijn voor de lekkerste streekproducten. Vers vanaf Limburgse bodem, volgens traditioneel, origineel of verrassend recept rechtstreeks op je bord. Smullen van vlaai en asperges. Proosten met Limburgs bier en struinen door de Limburgse wijngaarden.

Kom proeven van Limburgse streekproducten

Stan Beurskens, eigenaar wijngaard St.Martinus in Vijlen, Limburg

Beste Wijngaard in 2016

St. Martinus uit het Limburgse Bergdorpje Vijlen is in 2016 uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland en België. Bijna alle wijnen van deze wijngaard zijn door de jaren heen bekroond met internationale prijzen.

Lees meer
Limburgse streekproducten: asperges, het Witte Goud

Limburgs Goud ontdekken

Van april tot juni vind je ze in Limburg haast overal. Overheerlijke asperges volgens traditioneel, origineel of eigentijds recept. Vanaf het Limburgse land, zo op je bord.

Lees meer
Limburgse streekproducten: ambachtelijk brood en vlaai van De Bisschopsmolen in Maastricht

Een bezoekje aan de Bisschopsmolen

Voor het zien, ruiken en proeven van de eeuwenoude keten ‘boer-molenaar-bakker’ kun je een kijkje gaan nemen bij de Bisschopsmolen in Maastricht. Je kunt er bovendien zelf vlaai bakken.

Lees meer
Limburgse streekproducten: wijngaarden in Limburg met wijnproeverijen

Wijngaarden in het Heuvelland

De Limburgse wijncultuur floreert meer dan ooit! Vandaag de dag brengt Zuid-Limburg uitstekende wijnen voort. Bij diverse wijngaarden verspreid door Zuid Limburg kun je terecht om te proeven.

Lees meer
Limburgse streekproducten: samen Limburgse vlaai bakken tijdens een workshop

Samen aan de slag

Omdat je er iets van kunt leren, omdat het het teamgevoel versterkt of omdat het gewoon heel gezellig is. Samen koken tijdens een culinaire workshop is altijd een feest.

Lees meer
Limburgse streekproducten: bezoek een bierbrouwerij in Limburg

Limburgse biergeheimen ontmantelen

Bij brouwerij Brand, Gulpener, De Keyzer, De Leeuw, Alfa, Lindeboom of Hertog Jan. Limburg kent van oudsher een aantal echte Limburgse bierbrouwerijen. Bezoek ze en ontdek de authentieke Limburgse biersmaken.

Lees meer
Héél veel
voordeel
voor € 5,-

De Limburg Card!

Koop nu je Limburg Card en profiteer met deze kortingskaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra’s op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Limburg.

De Limburg Card kost € 5,00 en geeft voor maximaal 4 personen per card een kalenderjaar lang voordeel op meer dan 100 verschillende uitjes!

Naar de Limburg Card
map