Liefde voor Wandelen en Fietsen

In het Heuvelland, over de uitgestrekte Peel of langs de Maas. Jezelf uitdagen, uitwaaien en ontspannen. Kom je wandelen, (hard)lopen, fietsen, wielrennen of mountainbiken? Limburg te voet of op de fiets verkennen kan op veel manieren dankzij de vele mooie fiets- en wandelroutes door het Limburgse land.

Wandelen en fietsen in Limburg

Wandelen en fietsen in Limburg: plan je eigen route met de routeplanner Midden-Limburg

Plan je eigen grensoverschrijdende route

Door haar gunstige ligging direct aan België en Duitsland kent Midden-Limburg veel grensoverschrijdende fiets en wandelroutes. Met de routeplanner plan je die eenvoudig!

Lees meer
Wandelen in Limburg: wandelen in de Nationale parken in Limburg, Groote Peel en Maasduinen

Wandelen in Nationale Parken

Een van de mooiste stukjes Peel, vroeger het domein van de turfstekers, is nu Nationaal Park De Groote Peel. Een heerlijke plek om te genieten: wandelen en helemaal in de natuur zijn.

Lees meer
300 gratis downloadbaar wandelroutes in het Heuvelland

300 gratis downloadbaar wandelroutes in het Heuvelland

Ontdek het Heuvelland nu zelf! Stromende beken waarin forellen zwemmen, pittoreske dorpjes en glooiende hellingen. Zuid-Limburg is een streek met een eigen kakrakter. Er zijn verschillende wandelroutes die het mogelijk maken om deze regio te ontdekken. U komt door de mooiste natuurgebieden en onderweg geniet u van prachtige vergezichten. Er zijn nu meer dan 300 wandelroutes te downloaden. 

Lees meer
Wandelen in Limburg: stadswandelingen in Maastricht

Verrassende wandelingen door de stad

Een stadswandeling door Maastricht onder leiding van een gids is een echte aanrader. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven!

Lees meer
Fietsen in Limburg: mountainbiken op MTB-routes in Zuid-Limburg

Mountainbikefun in Zuid-Limburg

Zuid Limburg staat bekend als mountainbike-gebied bij uitstek. De vele MTB-routes voeren je langs de prachtigste plekjes en variëren in afstand en niveau.

Lees meer
Fietsen in Limburg: wielrennen in Limburg in het Heuvelland

Wielrennen in het Heuvelland

Gevorderde of beginner, prof of amateur. In de heuvels in Zuid Limburg vindt elke wielersport liefhebber zijn eigen uitdaging. 

Lees meer
Wandelen in Limburg: uitkijktoren bij het drielandenpunt in Vaals, Limburg

Maak een vier landen wandeling

Op het hoogste punt van het vaste land van Nederland (322,5 N.A.P.) kruisen drie landsgrenzen elkaar. Hier, midden in het grootste loofbos van Nederland, kun je urenlang wandelen.

Lees meer
Fietsen in Limburg: stel zelf je fietsroute samen via fietsknooppunten

Fietsroutes Midden-Limburg

Geniet van de vele fietsroutes via het fietsknooppunten systeem in het vlakke Midden-Limburg. Veel water, groen en mooie dorpjes bepalen het gezicht van midden in Limburg.

Lees meer
Fietsen in Limburg: Grotbiken in Limburg Valkenburg

Grotbiken in Valkenburg

Niet bang voor een beetje avontuur? Ontdek dan al klimmend, klauterend en dalend het kilometerslange gangenstelsel in de grotten van Valkenburg.

Lees meer
Fietsen met de Zuid-Limburgse fietsrouteplanner

Fietsen met de Zuid-Limburgse fietsrouteplanner

Zuid-Limburg kun je het beste ontdekken met de fiets. Fiets met je (e)bike over de beroemde heuvels, langs kastelen, langs en over de Maas en door pittoreske dorpjes. Vergeet de tijd en geniet van de onvergetelijke uitzichten of een heerlijk Limburgs streekgerecht. Met de Zuid-Limburgse fietsrouteplanner vind je de leukste knooppuntenroutes snel en eenvoudig. 

Lees meer
Toon meer wandel- en fietstips
Wandelgemeente van het jaar 2015
Zuid-Limburg

Wandelgemeente van het jaar 2015

In 2015 is Eijsden-Margraten gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente in hoge mate aan een aantal basisvoorwaarden voldoet om wandelgemeente te worden. De gemeente heeft een gevarieerd landschap met plateau, hellingbossen en de beemden langs de Maas

Naar Zuid-Limburg
MTB route door Nationaal Park De Maasduinen
Noord-Limburg

MTB route door Nationaal Park De Maasduinen

De 27 km lange groene mountainbikeroute door gemeente Bergen loopt dwars door Nationaal Park De Maasduinen. Ook gaat de route de Duitse grens over en bij De Wellsche Hut fiets je Nederland weer in. De route komt vervolgens langs het Reindersmeer en door de Rode Hoek.

Naar Noord-Limburg
Fietsend de grens over in Noord-Limburg
Noord-Limburg

Fietsend de grens over in Noord-Limburg

Stel nu zelf uw eigen route samen door het schitterende Noord-Limburgse landschap, met behulp van de online routeplanner. U kunt zelf een route plannen waarmee u fietsend vanuit Venlo de grens naar Duitsland over kunt steken om daar de regio verder te ontdekken.

Naar Noord-Limburg
Héél veel
voordeel
voor € 5,-

De Limburg Card!

Koop nu je Limburg Card en profiteer met deze kortingskaart van leuke voordelen, speciale aanbiedingen en vele extra’s op het gebied van eten en drinken, overnachten of zien en doen in Limburg.

De Limburg Card kost € 5,00 en geeft voor maximaal 4 personen per card een kalenderjaar lang voordeel op meer dan 100 verschillende uitjes!

Naar de Limburg Card
map